Coleslaw

Koticoleslawista saa helposti hyvän lisäkkeen, kunhan silppuaa kaalin tarpeeksi hienoksi. Yrtin voi valita pääruuan mukaan. Jos tarjoaa kaalisalaatin kalan kanssa, tilli sopii makuun erinomaisesti, lehtipersilja makkaroihin (myös vege) ja basilika grillattuun tofuun, quorniin tai halloumiin. Kaalisalaatti maistuu hyvältä myös sellaisenaan tuoreen sämpylän välissä.

4 annosta

400-500 g uutta valkokaalia

1-2 porkkanaa

2 rkl tuoretta lehtipersiljaa, tilliä tai basilikaa silputtuna

Kastike:

1 dl majoneesia (tarvittaessa vegaanista)

1 dl kermaviiliä (tai kaurafraichea)

1-2 rkl sitruunamehua

½ tl suolaa

¼-½ tl rouhittua pippuria

1 tl sokeria

1-2 rkl kapriksia

  1. Leikkaa kaali hienoksi, kuori ja raasta porkkana.
  2. Siirrä ainekset kulhoon ja lisää yrttisilppu.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää kaali-porkkanaseokseen.
  4. Sekoita hyvin ja anna vetäytyä vähintään puoli tuntia viileässä ennen tarjoamista.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *