Hernepallerot (Hernekoftapyörykät)

16-18 kpl
2-3 kpl perunaa (200 g)
1 kpl pieni sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
pala inkivääriä
400 g säilykeherneitä
3 rkl rypsiöljyä
2 tl korianterijauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl jeeraa
veitsenkärjellinen cayennenpippuria tai chiliä
½ dl kikhernejauhoja tai 1 kananmuna
1-2 dl korppujauhoja leivittämiseen
1. Keitä perunat ja kuori, pilko ja kuullota sipulit sekä inkivääri öljyssä (1 rkl) pannulla.
2. Hienonna kuoritut perunat ja valutetut herneet survimella tai haarukalla, lisää muut aineet ja sekoita tasainen taikina.
3. Ota lusikalla taikinasta kakkaroita ja painele litteäksi lautasella, jossa on korppujauhoa.
4. Anna palleroiden jäähtyä ennen paistamista, siirrä ne lastalla öljytylle pannulle tai uunipannulle ja paista molemmin puolin, niin että saavat vähän väriä. (Jos paistat uunissa, lämpö on 200 astetta ja aika noin 30 minuuttia.) Tarjoa pinaatticurryn kanssa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *