Joululaatikot

Manteli-porkkanalaatikko

4 annosta
700 g porkkanoita
1-2 dl vettä
120 g mantelijauhetta
½ tl suolaa
½ tl jauhettua muskottipähkinää
¼ tl jauhettua valkopippuria
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl kasvirasvalevitettä
1 rkl mantelirouhetta

1. Kuori porkkanat, pilko ja keitä kypsäksi vesitilkassa.
2. Survo porkkana nesteeseen, lisää mantelijauhe, mausteet ja maissitärkkelys. Tarkista maku.
3. Voitele vuoka ja kaada seos siihen. Ripottele mantelijauhe pinnalle ja paista 175 asteessa vähintään puoli tuntia. Halutessasi voit paistaa pieniä annoslaatikoita, kuten kuvassa, jolloin paistoaika on vähän lyhyempi.

Joululaatikot Kuva Saara Atula

Inkivääri-lanttulaatikko

4 annosta
700 g lanttua
1–2 dl vettä
20–40 g tuoretta inkivääriä
½ tl suolaa
¼ tl jauhettua valkopippuria
1–2 rkl siirappia
2 dl kaurakermaa
(2–3 rkl soijajauhoja)
2 rkl kasvirasvalevitettä
1–2 rkl korppujauhoa

1. Kuori lanttu, pilko ja keitä vedessä kypsäksi. Survo nesteeseen, mutta älä lisää kaikkea nestettä heti, ettei soseesta tule liian juoksevaa.
2. Kuori ja hienonna inkivääri. Lisää se lanttusoseeseen ja muut mausteet sekä kerma. Halutessasi voit lisätä hiukan soijajauhoa tai 2 tl perunajauhoja.
3. Voitele vuoka ja kaada seos siihen. Lisää korppujauhoa ja levitettä nokareina pinnalle. Paista 175 asteessa vähintään puoli tuntia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *