5–6 annosta
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
noin 1 kg kerä- tai suippokaalia
2–3 rkl rypsiöljyä
1 keskikokoinen sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 ½ dl Härkis rouheseos -härkäpapurouhetta (tai soijarouhetta)
(veitsenkärjellinen kuivattua chiliä)
1–2 tl kuivattua meiramia
¼–½ tl jauhettua muskottia
¼–½ tl rouhittua valkopippuria tai pippurisekoitusta
3–4 dl vettä tai ohran keitinlientä
1–1½ kasvisliemikuutiota
2 kananmunaa (tai 2 rkl soijajauhoa)
2 rkl siirappia
1 rkl kasvirasvalevitettä voiteluun
- Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä loput keitinvedestä.
- Silppua kaali, kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita hetki öljyssä, lisää chili ja härkäpapurouhe. Siirrä kulhoon odottamaan.
- Kuullota kaalisilppu osissa pannulla ja siirrä kulhoon. Lisää kypsä ohra, loput mausteet, siirappi ja neste, johon on sekoitettu kasvisliemikuutiot ja kananmunat. Sekoita hyvin ja tarkista maku.
- Voitele isohko vuoka tai kaksi pienempää ja jaa kaaliseos niihin. Paista 180 asteessa noin tunti, niin että saa kauniin ruskean värin. Kostuta pintaa tarvittaessa kasvisliemellä.