Tässä mehevässä kaalilaatikossa maistuu kotimainen kaura ja härkäpapu.
4-6 annosta
1 ½ dl kaurasuurimoita/jyviä (tai ohraa)
2 dl härkäpapurouhetta
3 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 kg valkokaalia
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 pientä porkkanaa
3-4 rkl rypsiöljyä
2 ½ tl kuivattua meiramia
½ -1 tl rouhittua mustapippuria
1 kasvisliemikuutio
3-4 dl vettä
2-3 rkl siirappia
- Keitä kaura- tai ohrasuurimot kypsäksi ja valuta.
- Turvota härkäpapurouhe kuumassa vedessä, johon sekoitat soijakastiketta.
- Silppua valkokaali ja sipulit sekä kuori ja viipaloi porkkanat.
- Kuullota sipulit öljyssä pannulla ja siirrä odottamaan suureen kulhoon.
- Paista härkäpapuseosta sekoitellen, kunnes se vähän kuivahtaa murumaiseksi ja siirrä kulhoon.
- Kuullota kaali pannulla pienissä erissä ja siirrä kulhoon.
- Lisää kaurasuurimot, mausteet ja kuumennettu vesi, johon on sekoitettu kasvisliemikuutio ja kaada laatikko yhteen isoon tai kahteen pienempään vuokaan.
- Valuta päälle siirappia ja paista laatikkoa uunin alatasolla 1 ½ -2 tuntia 180 asteessa. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa leivinpaperilla.
