Kaalilaatikko

Tässä mehevässä kaalilaatikossa maistuu kotimainen kaura ja härkäpapu.

4-6 annosta

1 ½ dl kaurasuurimoita/jyviä (tai ohraa)
2 dl härkäpapurouhetta
3 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 kg valkokaalia
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 pientä porkkanaa
3-4 rkl rypsiöljyä
2 ½ tl kuivattua meiramia
½ -1 tl rouhittua mustapippuria
1 kasvisliemikuutio
3-4 dl vettä
2-3 rkl siirappia

  1. Keitä kaura- tai ohrasuurimot kypsäksi ja valuta.
  2. Turvota härkäpapurouhe kuumassa vedessä, johon sekoitat soijakastiketta.
  3. Silppua valkokaali ja sipulit sekä kuori ja viipaloi porkkanat.
  4. Kuullota sipulit öljyssä pannulla ja siirrä odottamaan suureen kulhoon.
  5. Paista härkäpapuseosta sekoitellen, kunnes se vähän kuivahtaa murumaiseksi ja siirrä kulhoon.
  6. Kuullota kaali pannulla pienissä erissä ja siirrä kulhoon.
  7. Lisää kaurasuurimot, mausteet ja kuumennettu vesi, johon on sekoitettu kasvisliemikuutio ja kaada laatikko yhteen isoon tai kahteen pienempään vuokaan.
  8. Valuta päälle siirappia ja paista laatikkoa uunin alatasolla 1 ½ -2 tuntia 180 asteessa. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa leivinpaperilla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *