Herkulliset ja ravitsevat kvinoaruudut syntyvät helposti.

Kvinoaruudut

Lämmin leipä maistuu kaikille, ja pannuleipä on helppo tehdä. Kvinoa lisää leivän tai sämpylöiden ravitsevuutta, samoin taikinanesteenä käytetty soijajuoma. Annos on puolen uunipannun kokoinen. Halutessasi voit pyöräyttää taikinan sämpylöiksi.

12 kpl

15 g tuorehiivaa
3 dl soijajuomaa
2 dl kvinoaa
½ tl suolaa
1 rkl siirappia
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
2 rkl pellavansiemeniä

  1. Sekoita hiiva ½ desilitraan soijamaitoa. Huuhtele kvinoa, kiehauta maito ja sekoita kvinoa siihen.
  2. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää sitten hiivaseos. Lisää myös muut ainekset ja alusta pehmeä taikina.
  3. Kohota vähintään puoli tuntia peitettynä ja levitä sitten pannulle leivinpaperin päälle.
  4. Ripottele hiukan jauhoja pinnalle ja kohota peitettynä noin puoli tuntia. Pistele sitten haarukalla taitteluviivat leipään, koristele siemenillä ja paista 200 asteessa 35-40 minuuttia.
Herkulliset ja ravitsevat kvinoaruudut syntyvät helposti.

Kuva Saara Atula

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *