Maa-artisokkapiiras

12 palaa
Täyte:
500-600 g maa-artisokkia
5 dl kokoon haihdutettuja suppilovahveroita
1 pieni sipuli
2 rkl rypsiöljyä
2 dl (kaura)kermaa
5-6 katajanmarjaa
½ tl kuivattua timjamia
½ tl suolaa
½ tl rouhittua pippuria
2 rkl maissitärkkelystä (tai 1 kananmuna)
1 dl pinjansiemeniä (tai voimakasta juustoraastetta)
Pohja:
noin 300 g piirakkapohjataikinaa tai perunalehtitaikinaa
1.Kauli taikina leivinpaperin päällä noin 20 x 30 cm:n kokoiseksi pohjaksi ja nosta vuokaan.
2. Pese, kuori ja viipaloi maa-artisokat, kuori ja hienonna sipuli, pilko sienet pienemmäksi.
3. Kuullota sipuli öljyssä pannulla, lisää sienet ja artisokat ja sekoittele hetki. Lisää 1 dl kermaa ja mausteet.
4. Anna artisokkien kypsyä, tarkista maku ja lisää 1 dl kermaa, johon on sekoitettu maissitärkkelys. Jos laitat kananmunaa, ota pannu pois liedeltä, sekoita muna 1 dl:aan kermaa ja sekoita täytteeseen.
5. Levitä täyte pohjalle, lisää pinjansiemeniä tai juustoraastetta ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *