Pohja
24 kpl
(yhtä täyteannosta varten)
2 ½ dl ruisjauhoja
½ dl vehnäjauhoja
veitsenkärjellinen suolaa
80 g kasvimargariinia
1 ¼ – 1 ½ dl perunasosetta (tarvitaan yhteensä 3 – 4 dl)
Porkkanatäyte
400 g porkkanoita
1 – 2 rkl rypsiöljyä
1 rkl vettä
¼ tl l suolaa
100 g mantelirouhetta
¼ tl jauhettua muskottipähkinää
1 dl perunasosetta
Lanttutäyte
400 g lanttua
20 g tuoretta inkivääriä
1 – 2 rkl rypsiöljyä
½ – 1 rkl vettä
¼ tl l suolaa
1 rkl siirappia
1 dl perunasosetta

- Pohjataikinaa varten sekoita jauhoihin suola ja nypi rasva. Lisää perunasose. Anna tasaantua viileässä.
- Porkkanatäyte: Kuori ja raasta porkkana ja kypsennä öljyssä pannulla miedolla lämmöllä. Lisää tarvittaessa hiukan vettä, ettei kuivu. Lisää suola, manteli ja mausteet sekä perunasose.
- Lanttutäyte: Kuori ja raasta lanttu ja inkivääri sekä kypsennä öljyssä pannulla miedolla lämmöllä. Lisää tarvittaessa hiukan vettä, ettei kuivu. Lisää siirappi, suola ja perunasose.
- Pyörittele taikinasta pötkö ja jaa se 24 osaan. Kauli palat ohuiksi pyörylöiksi jauhojen avulla. Peitä pohjat, jos teet suuren annoksen, etteivät ne kuivu. Levitä täyte pohjalle reunoja myöten. Paista piirasia 225 asteessa viitisentoista minuuttia, kunnes saavat hiukan väriä reunoihin.