Pinaatticurry

4 annosta
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
pala inkivääriä
1 rkl rypsiöljyä
1-2 rkl curryjauhetta
150 g pakastepinaattia
½ tl suolaa
(veitsenkärjellinen cayennenpippuria tai chiliä)
1 dl kaura- tai kasvirasvakermaa
1-2 rkl pähkinälevitettä
50 g tuoretta babypinaattia
(½ dl vettä tarvittaessa)
1. Kuori sipulit ja inkivääri, pilko ja kuullota öljyssä pannulla curryn kanssa.
2. Lisää pakastepinaatti, mausteet, kerma ja pähkinälevite ja sekoittele tasaiseksi miedolla lämmöllä.
3. Huuhdo ja valuta tuore pinaatti ja lisää kastikkeeseen. Lisää tarvittaessa pikku tilkka vettä. Anna pulpahtaa ja tarjoa.
Kastike sopii myös paistettujen kaura- tai tofupalojen tai kotijuuston kastikkeeksi (Palak paneer), jolloin curryjauheen tilalla käytetään garam masala -mausteseosta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *