lautasella punaista keittoa, jonka päällä valkoisia papuja ja timjamia

Punajuurikeitto

4 annosta

1-2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
500 g punajuuria
200 g porkkanoita
100 g palsternakkaa
200-300 g perunoita, jauhoisia
7-9 dl vettä
1 luomu kasvisliemikuutio
1 1/2 dl kuivia punaisia linssejä (tai muita papuja kypsänä)
1/4-1/2 kpl chiliä
1-1 1/2 tl yrttisekoitusta
1/4-1/2 tl suolaa
1/4-1/2 tl rouhittua mustapippuria
1-3 rkl sitruunamehua
1 1/2-2 dl (kasvi)kermaa

  1. Puhdista, kuori ja pilko kasvikset.
  2. Kuullota sipuli öljyssä kasarissa, lisää vesi, kasvisliemikuutio, juurekset, peruna ja linssit kypsymään.
  3. Kun kaikki ovat pehmeitä, soseuta keitto, lisää loput mausteet ja kerma. Tarkista maku.
  4. Tarjoa hyvän leivän kanssa.

lautasella punaista keittoa, jonka päällä valkoisia papuja
Pavut voi vaihtaa myös muihin kypsiin papuihin, jotka nostetaan keiton päälle ennen ruokailua.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *