Punajuuritimbaalit

Punajuuri kuuluu joulun makuihin. Siitä voi valmistaa myös herkullisia timbaaleja, jotka käyvät joko alkupalaksi tai lisäkkeeksi vaikkapa seitan-paistille.

6 annosta
2 rkl kasvirasvalevitettä
200 g punajuuria
100 g polentasuurimoita (maissi)
1 dl kaurakermaa
¼–½ dl pilkottua aurinkokuivattua tomaattia
1 tl suolaa
¼–½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sokeria
1 rkl dijoninsinappia
pieni nippu tuoretta kirveliä
1 tl tuoretta timjamia
Kastike
2 dl kaurafraichea
2–4 tl punajuuren keitinlientä
1–2 rkl sitruunamehua
¼ tl suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
2 tl sokeria
2–3 tl sinappia
Koristeeksi
saksanpähkinöitä
kirveliä

Kuva Saara Atula

1. Kuori ja pilko punajuuret. Sulata 1 rkl levitettä kattilassa, lisää punajuuripalat ja tilkka vettä. Kypsennä punajuuret ja valuta keitinvesi talteen kippoon. Lisää aurinkokuivattu tomaatti ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella.

2. Keitä polenta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi puuroksi ja lisää se punajuuriseokseen kaurakerman kanssa sekoittaen. Lisää myös mausteet (silppua yrtit).

3. Voitele 6 pientä uunivuokaa ja jaa seos niihin. Siirrä vuoat uuniin vesihauteeseen ja peitä foliolla.

4. Kypsennä 180 asteessa 45­­–60 minuuttia. Kumoa vuoat jäähtyneinä.

5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja koristele timbaalit kevyesti paahdetuilla saksanpähkinöillä sekä kirvelillä ja tarjoa kastikkeen kanssa alkupalana.

Vinkki

Halutessasi voit karamellisoida saksanpähkinät sekoitellen niitä pannulla, jolla sulatat ensin 2 rkl kasvirasvalevitettä ja 1 tl sokeria.

Jos polentaa on vaikea löytää, myös tummaa mannasuurimoa voi käyttää.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *