10-15 palaa
Pohja
150 g vegaanisia piparkakkuja (esimerkiksi Annas)
100 g kasvimargariinia (Keiju)
Kinuski
2 dl kaurakermaa (tai kookoskermaa)
3 dl fariinisokeria
1-2 tl kasvimargariinia
pari suolakidettä
Täyte
200 g puolukoita
2 dl vaahdotettavaa kaurakermaa
pala inkivääriä
Koristeeksi
1 dl karpaloita tai puolukoita
muutama piparkakku

- Murskaa piparkakut muruiksi esimerkiksi pienellä silppurilla ja sekoita margariinin kanssa pohjataikinaksi. Painele se ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle ja ainakin 1 cm reunalle. Säilytä kylmässä.
- Keitä kinuski. Mittaa aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sitkistyy.
- Vaahdota kaurakerma ja raasta siihen inkivääriä mausteeksi.
- Kaada puolukat pohjalle (voivat hyvin olla jäisiä), lisää kinuski sekä kauravaahto.
- Koristele puolukoilla tai karpaloilla sekä pipareilla. Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen.