Puolukka-kinuskitorttu

10-15 palaa
Pohja
150 g vegaanisia piparkakkuja (esimerkiksi Annas)
100 g kasvimargariinia (Keiju)
Kinuski
2 dl kaurakermaa (tai kookoskermaa)
3 dl fariinisokeria
1-2 tl kasvimargariinia
pari suolakidettä
Täyte
200 g puolukoita
2 dl vaahdotettavaa kaurakermaa
pala inkivääriä
Koristeeksi
1 dl karpaloita tai puolukoita
muutama piparkakku

Kuva Saara Atula
  1. Murskaa piparkakut muruiksi esimerkiksi pienellä silppurilla ja sekoita margariinin kanssa pohjataikinaksi. Painele se ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle ja ainakin 1 cm reunalle. Säilytä kylmässä.
  2. Keitä kinuski. Mittaa aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sitkistyy.
  3. Vaahdota kaurakerma ja raasta siihen inkivääriä mausteeksi.
  4. Kaada puolukat pohjalle (voivat hyvin olla jäisiä), lisää kinuski sekä kauravaahto.
  5. Koristele puolukoilla tai karpaloilla sekä pipareilla. Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *