Puolukkavispin mansikkakastikkeella on perinteisen herkun päivitetty versio.

Puolukkavispi ja mansikkakastike

Vispipuuro on vanha suosikkijälkiruoka. Se aateloituu kauravaahdolla ja mansikkakastikkeella niin, että kelpaa vaikka juhlapöytään.

6 annosta

1½ dl puolukoita
½ dl sokeria
5 dl vettä
¾ dl tummia mannasuurimoita
1 dl vaahtoutuvaa kauravalmistetta
2 dl mansikoita (pakastetut kotimaisia)
1 rkl sokeria
muutama mintun lehti 
½-1 rkl vettä

  1. Kiehauta puolukat, sokeri ja vesi.
  2. Ripottele suurimot vatkaten sekaan ja hauduta kymmenen minuuttia puuroksi.
  3. Anna puuron jäähtyä kylmäksi kylmässä vesihauteessa ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  4. Vaahdota kauravalmiste ja vatkaa se puuron sekaan.
  5. Soseuta mansikat sokerin, mintunlehtien ja veden kanssa kastikkeeksi
  6. Kokoa annokset puolukkavispistä ja kastikkeesta.
Puolukkavispin mansikkakastikkeella on perinteisen herkun päivitetty versio.

Kuva Saara Atula

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *