Vispipuuro on vanha suosikkijälkiruoka. Se aateloituu kauravaahdolla ja mansikkakastikkeella niin, että kelpaa vaikka juhlapöytään.
6 annosta
1½ dl puolukoita
½ dl sokeria
5 dl vettä
¾ dl tummia mannasuurimoita
1 dl vaahtoutuvaa kauravalmistetta
2 dl mansikoita (pakastetut kotimaisia)
1 rkl sokeria
muutama mintun lehti
½-1 rkl vettä
- Kiehauta puolukat, sokeri ja vesi.
- Ripottele suurimot vatkaten sekaan ja hauduta kymmenen minuuttia puuroksi.
- Anna puuron jäähtyä kylmäksi kylmässä vesihauteessa ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Vaahdota kauravalmiste ja vatkaa se puuron sekaan.
- Soseuta mansikat sokerin, mintunlehtien ja veden kanssa kastikkeeksi
- Kokoa annokset puolukkavispistä ja kastikkeesta.

Kuva Saara Atula