Tämä piirakka on hyvä ja helppo ja valmistuu nopeasti, ainekset voi vain sekoittaa keskenään, vaahdotus ei ole välttämätöntä. Kananmunan voi halutessaan korvata lisäämällä yhden desilitran enemmän kauragurttia.
12 palaa
5 dl raparperinpaloja
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl piimää tai kauragurttia
1 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1 1/2 dl täysjyväspeltti- tai grahamjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl kardemummaa tai vaniljasokeria
(päälle tomusokeria)
- Kuori raparperinvarret kevyesti ja pilko puolen senttimetrin paloiksi.
- Vaahdota (tai sekoita) munat ja sokeri, lisää öljy ja piimä sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Kaada taikina vuokaan (noin 20 x 30 cm) ja ripottele raparperinpalat päälle. Paista 200 asteessa 25 – 30 minuuttia.
Hiukan jäähtynyt piirakka on hyvää sellaisenaan, mutta sitä voi juhlistaa vaniljakastikkeella tai jäätelöllä. Tällä ohjeella voit valmistaa myös marjapiirakoita ja omenapiirakkaa. Kun marjat tai hedelmät ovat raparperiä makeampia, sokeria riittää 1 dl.