Raparperipiirakka

Tämä piirakka on hyvä ja helppo ja valmistuu nopeasti, ainekset voi vain sekoittaa keskenään, vaahdotus ei ole välttämätöntä. Kananmunan voi halutessaan korvata lisäämällä yhden desilitran enemmän kauragurttia.

12 palaa
5 dl raparperinpaloja
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl piimää tai kauragurttia
1 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1 1/2 dl täysjyväspeltti- tai grahamjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl kardemummaa tai vaniljasokeria
(päälle tomusokeria)

  1. Kuori raparperinvarret kevyesti ja pilko puolen senttimetrin paloiksi.
  2. Vaahdota (tai sekoita) munat ja sokeri, lisää öljy ja piimä sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. Kaada taikina vuokaan (noin 20 x 30 cm) ja ripottele raparperinpalat päälle. Paista 200 asteessa 25 – 30 minuuttia.

    Hiukan jäähtynyt piirakka on hyvää sellaisenaan, mutta sitä voi juhlistaa vaniljakastikkeella tai jäätelöllä. Tällä ohjeella voit valmistaa myös marjapiirakoita ja omenapiirakkaa. Kun marjat tai hedelmät ovat raparperiä makeampia, sokeria riittää 1 dl.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *