Savutofu-hernekeitto

6 – 8 annosta
500 g kuivattuja herneitä
2 l vettä
2 kpl (150 g) porkkanaa
1 kpl (100 g) palsternakka
pala (100 g) mukulaselleriä
pieni sipuli
(1 kasvisliemikuutio)
1 tl suolaa
1 tl kuivattua meiramia
250 g savutofua
1. Huuhdo herneet ja liota 6-12 tuntia. Siirrä liedelle ja anna kiehahtaa, kuori vaahto pois.
2. Kuori ja pilko juurekset, kuori ja halkaise sipuli ja lisää keittoon kaikki kasvikset, kun herneet ovat kiehuneet puolisen tuntia.
3. Lisää myös mausteet ja keitä välillä sekoittaen 1-2 tuntia. Kasvisliemikuution voi korvata lisäämällä hiukan suolan määrää.
4. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Pilko savutofu, lisää keittoon. Tarkista maku ja tarjoa ruisleivän kanssa.


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *