Selleri-omenakeitto

4 annosta
500-600 g mukulaselleriä
pala purjoa (tai 1 pieni sipuli)
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
2-3 jauhoista perunaa
2-3 omenaa
7 dl kasvislientä
½ tl rouhittua pippuria
½ tl kuivattua rakuunaa
½ tl kuivattua basilikaa
2 dl (kaura)kermaa
1-2 tl sokeria
80 g saksanpähkinöitä tarjoiluun
1. Pese ja kuori juurekset ja omenat ja pilko purjo.
2.  Kuullota purjoa öljyssä kasarin pohjalla ja lisää kasvisliemi sekä juures- ja omenapalat.
3. Lisää mausteet ja kypsennä kasvikset pehmeiksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
4. Lisää kaurakerma ja ripaus sokeria ja tarkista maku.
5. Murenna keittolautasten päälle saksanpähkinää ennen tarjoilua.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *