Selleri-omenakeitto

4 annosta
500-600 g mukulaselleriä
pala purjoa (tai 1 pieni sipuli)
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
2-3 jauhoista perunaa
2-3 omenaa
7 dl kasvislientä
½ tl rouhittua pippuria
½ tl kuivattua rakuunaa
½ tl kuivattua basilikaa
2 dl (kaura)kermaa
1-2 tl sokeria
80 g saksanpähkinöitä tarjoiluun
1. Pese ja kuori juurekset ja omenat ja pilko purjo.
2.  Kuullota purjoa öljyssä kasarin pohjalla ja lisää kasvisliemi sekä juures- ja omenapalat.
3. Lisää mausteet ja kypsennä kasvikset pehmeiksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
4. Lisää kaurakerma ja ripaus sokeria ja tarkista maku.
5. Murenna keittolautasten päälle saksanpähkinää ennen tarjoilua.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.