oranssinpunaista keittoa kattilassa

Tomaattikeitto

Helppo, hyvä ja nopea tomaattikeitto valmistuu tölkkitomaateista. Raikkaan maun antavat tuoreet tomaatit, jos käytät osittain niitä. Päälle voi ripotella ihanan maukkaita paahdettuja pinjansiemeniä, myös leivänpäällisillä ja ruokajuomalla voi tukevoittaa aterian ja lisätä sen proteiinipitoisuutta.

6 annosta
1 kg kirsikkatomaatteja (tuore tai tölkki)
2 porkkanaa
2 pientä jauhoista perunaa
1-2 sellerinvartta
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
½ -1 chiliä
2 rkl rypsiöljyä
5 dl kasvislientä
2 dl tomaattimehua (tölkkien liemi)
1 tl kuivattua timjamia
2 tl kuivattua basilikaa
1-2 rkl hunajaa tai siirappia
(½ tl suolaa)

  1. Puhdista ja pilko kasvikset, halkaise tomaatit.
  2. Kuullota sipuleita hetki öljyssä. Lisää kasvispalat ja liemi ja kypsennä.
  3. Soseuta, lisää mausteet ja mehu.
  4. Kuumenna keitto, tarkista maku ja tarjoa hyvän moniviljaleivän kanssa.

oranssinpunaista keittoa kattilassa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *