Uuniperunat maistuvat sienisalaatin tai savukaura-täytteen kanssa. Perunoiden valmistus nopeutuu, kun niitä esikypsentää muutaman minuutin mikroaaltouunissa.
Uuniperunat
8 annosta
8 isohkoa jauhoista perunaa
2 rkl oliiviöljyä
¼ tl suolaa
1-2 oksaa rosmariinia
- Pese ja harjaa perunat puhtaiksi, puolita ne ja aseta uunipannulle leikkauspinta ylöspäin.
- Sekoita öljyyn suola, voitele leikkauspinnat öljyllä ja ripota päälle rosmariinin lehtiä.
- Kypsennä 200 asteessa 35-45 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla.
Savukauralevite
6 dl
240 g maustamatonta nyhtökauravalmistetta
1 tl nestesavuaromia (tai 1 rkl savunmakuista grillauskastiketta)
2 dl kaurafraichea
pieni nippu ruohosipulia tai muutama sipulinvarsi
pieni nippu tilliä
- Sekoita kauravalmiste, savuaromi ja kauravalmiste monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
- Pilko veitsellä sipuli ja tilli pieneksi ja lisää kauraseokseen haarukalla.
- Anna savukauran tekeytyä muutama tunti jääkaapissa ennen käyttöä. Tarjoa leivänpäällisenä tai uuniperunan tai uusien perunoiden lisäkkeenä

Kuva Saara Atula