Uuniperunat maistuvat savumakuisen nyhtökauratäytteen kanssa.

Uuniperunat ja savukauralevite

Uuniperunat maistuvat sienisalaatin tai savukaura-täytteen kanssa. Perunoiden valmistus nopeutuu, kun niitä esikypsentää muutaman minuutin mikroaaltouunissa.

Uuniperunat

8 annosta

8 isohkoa jauhoista perunaa
2 rkl oliiviöljyä
¼ tl suolaa
1-2 oksaa rosmariinia

  1. Pese ja harjaa perunat puhtaiksi, puolita ne ja aseta uunipannulle leikkauspinta ylöspäin.
  2. Sekoita öljyyn suola, voitele leikkauspinnat öljyllä ja ripota päälle rosmariinin lehtiä.
  3. Kypsennä 200 asteessa 35-45 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla.

Savukauralevite

6 dl

240 g maustamatonta nyhtökauravalmistetta
1 tl nestesavuaromia (tai 1 rkl savunmakuista grillauskastiketta)
2 dl kaurafraichea
pieni nippu ruohosipulia tai muutama sipulinvarsi
pieni nippu tilliä

  1. Sekoita kauravalmiste, savuaromi ja kauravalmiste monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
  2. Pilko veitsellä sipuli ja tilli pieneksi ja lisää kauraseokseen haarukalla.
  3. Anna savukauran tekeytyä muutama tunti jääkaapissa ennen käyttöä. Tarjoa leivänpäällisenä tai uuniperunan tai uusien perunoiden lisäkkeenä
Uuniperunat maistuvat savunmakuisen nyhtökauratäytteen kanssa.

Kuva Saara Atula

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *